Mutarea cand ai animale de companie

Mutarea cand ai animale de companie: cele mai bune modalitati de transport. Mutarea la o distanta mare, si chiar un locala, poate insemna o calatorie mult mai lunga decat de obicei, pentru animalele de companie. Cu putina planificare, tu si animalele de companie veti fi gata de drum, facand din aceasta intalnire cu noile peisaje o experienta pozitiva.

Mutarea cand ai animale de companie impune niste reguli. Daca nu ai facut-o deja, pune-le cipuri animalelor de companie si asigur-te ca le actualizezi cipurile cu noua adresa si numerele de telefon. Ia in calcul sa le pui coliere de urmarire, in special daca ai o calatorie lunga, care implica si opriri nocturne. Pentru animale mari, ia in calcul coliere GPS cum ar fi The Pet Tracker, iar pentru animale mici, cum ar fi pisicile sau cainii de talie mica, coliere precum Cat Locator. Asigura-te ca pe coliere sunt lipite etichete cu datele actuale de contact.

Mutarea cand ai animale de companieMutarea cand ai animale de companie cu masina. Cu cat mai mult spatiu liber ai pentru tine si animalele de companie, cu atat mai putin stres. Daca poti, investeste intr-un portbagaj exterior, in care poti baga cat mai mult dintre bagaje, salvand spatiu in masina. Daca animalele de companie vor calatori in partea din spate, pentru bagaje sau marfa, pardoseala nu este captusita si vor simti fiecare hop de pe drum. Cumpara spuma speciala pentru a acoperi suprafata respectiva. Apoi poti sa acoperi suprafata pe care ai pus spuma cu o patura sau un covoras, facand calatoria mult mai confortabila.

Mutarea cand ai animale de companie pisici

Mutarea cand ai animale de companie pisici, cutiile mari de catei sunt ideale pentru transport. Acestea se pot si plia. Poti folosi cutiile mici pentru a transporta animalutul in camera de hotel si pe cele mari in masina, unde are de stat pentru o deplasare mai lunga. Multi caini si multe pisici prefera cutiile moi de transport, nu pe cele dure, cu metal sau plastic.

Ti-e teama de accidente in interiorul cutiei? Aseaza pe fundul cutiei absorbante fara miros. Acestea sunt mari, dreptunghiulare sau patrate si au o fata din plastic si una absorbanta. Tine cont de nevoile pisicii. Pisicile ar putea sa aiba nevoie sa iasa din cutia de transport si sa foloseasca litiera, mai ales in cazul calatoriilor lungi. Daca e cazul, tine usile masinii inchise pe durata cat pisica iese din cutie. Intotdeauna pune pisica inapoi in cutie, inainte de a deshide usile masinii.

O alta optiune este sa puneti pisica in cutie mare, cu litiera intr-o parte si cu asternutul in latura opusa. Nu este o calatorie prea placuta, dar ii da pisicii posibilitatea de a folosi litiera. Tine cainele in lesa cand iesi din masina. Miscarea masinii i-ar putea provoca rau de masina si animalele ar putea avea nevoie la “olita” mai des.

Mutarea cand ai animale de companie mari sau mici

Tine mancarea si produsele perisabile, inclusiv medicamentele animalutului, in masina. Punele intr-un frigider, astfel incat mancarea umeda, conservele, medicamentele sa nu se incinga. Sa ai la dispozitie produse de curatare – prosoape de hartie, servetele umede neparfumate, saci de plastic, pentru a putea sa cureti in cazul unor “accidente” pe durata mutarii.

Conduci singur si ai nevoie sa faci o oprire? Opreste masina chiar in fata cladirii in care intri si aprinde avariile. Ideal ar fi sa nu lasi animalele in masina, atunci cand e posibil. Mutarea cand ai animale de companie? Daca sunteti doi, mergeti in benzinarie, la toaleta, sau sa cumparati ceva de mancare pe rand, astfel incat cineva sa fie in permanenta cu animalele. Daca trebuie, totusi, sa lasati animalele singure in masina, lasati masina intr-un loc pe care il puteti vedea in permanenta. Cand calatoresc cu animalele de companie, eu mananc in masina.

Mutarea cand ai animale de companie caini

Achizitioneaza un soft care sa iti arate localizarea hotelurilor pe harta, mai ales pe cele care primesc si animale de companie. Suna dinainte ca sa rezervi camera. Pentru pisici, poti sa pulverizezi Feliway in masina, inainte de a incepe mutarea; este o solutie cu feromoni care are un efect calmant pentru unele pisici. Nu poti trata animalul de companie ca pe un sac de moloz. Mutarea cand ai animale de companie, niste oase sau chestii de rontait sunt bune, ca sa ii distraga cat de mult posibil de la drum. Poti, de asemenea, sa le dai animalelor mancarea lor preferata, ca sa le faci transportul cat mai placut, nu le da mancare veche pentru ca poti sa ai surprize grave..